اهمیت لایه برداری پوست

beautico_admin
18 تیر 1400
اهمیت لایه برداری پوست
5/5 - (14 امتیاز)

اهمیت لایه برداری پوست

ممکن است که شما برنامه‌ی مراقبت از پوست منظمی‌ مانند پاکسازی، تقویت و رطوبت رسانی به پوستتان داشته باشید. اما اگر لایه برداری نکنید، پوست شما آنقدر که باید، سالم نخواهد بود. لایه برداری پوست فرآیند از بین بردن سلولهای مرده از سطح پوست با استفاده از یک ماده شیمیایی ، یک اسکراب یا یک ابزار لایه برداری است.

گاهی اوقات سلول های مرده کاملا از روی پوست از بین نمی روند و نمیریزند. این موضوع می تواند منجر به تشکیل لکه های خشک، پوسته پوسته شدن و بسته شدن منافذ پوست گردد که لایه برداری می تواند به جلوگیری از این موارد کمک کند. پوست شما به طور طبیعی تقریبا هر 30 روز یک بار پوست اندازی کرده و عمل باز سازی سلولی را انجام می دهد.

لایه برداری اگر شیمیایی باشد، برای حل کردن سلول‌های مرده‌ پوست از اسیدهای میوه‌ خاصی روی پوست استفاده می‌شود و در لایه برداری فیزیکی از اسکراب‌های ساینده برای حذف سلول‌های مرده‌ پوست استفاده می‌شود. احتمالا برای لایه برداری پوستتان شما نمی دانید کدام روش را انتخاب کرده و یا از کجا شروع کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مزایا و تفاوتهای بین لایه برداری فیزیکی و شیمیایی، ادامه مقاله را مطالعه کنید.

اهمیت و مزایای لایه برداری

لایه برداری واقعا تمام سلول‌های مرده‌ی انباشته شده روی پوست را از بین می‌برد. هنگامی که این لایه برداشته می‌شود، پوست تازه‌تری که در زیرش قرار داشته معلوم می‌شود. این لایه‌ی تازه‌تر پوست، بدون لکه است. لایه برداری، منافذ مسدود را از بین می‌برد و لکه‌های آکنه را کم رنگ می‌کند. در نهایت، پوست بعد از یک اسکراب خوب، بسیار تمیزتر و صاف‌تر بنظر می‌رسد.

همچنین لایه برداری، لکه‌های تیره‌ ناشی از افزایش تشکیل سلول‌های پوستی خراشیده نشده را از بین می‌برد. در نتیجه رنگ پوست، یکنواخت می‌شود، در حالیکه لکه‌ها کمتر مشخص هستند. اگر پوست شما لکه دار یا مستعد آکنه میباشد پس لایه برداری منظم برای شما مفید خواهد بود. همچنین از بین بردن سلولهای مرده‌ی پوست، آلودگی‌های عمقی، سبوم و چربی‌هایی را که باعث جوش زدن می‌شوند را هم از بین می‌برد. بعلاوه منافذ بسته شده را تمیز می‌کند و با توجه به نوع اسکراب صورت شما، می‌تواند جوش‌ها را هم خشک کند.

1 – لایه برداری هیدریشن را افزایش می‌دهد.

بین لایه برداری و هیدریشن (آبرسانی) ارتباط مستقیمی وجود دارد. ما معمولا برای هیدراته نگهداشتن پوست خشک، از مقدار زیادی مرطوب کننده استفاده می‌کنیم. اینکار هر چند ضروری است، اما بدی‌هایی هم دارد. انباشته شدن محصولات روی هم، باعث تجمع سلول می‌شود. هر چه ماده‌ی بیشتری انباشته کنید، ریسک جوش زدن بیشتر می‌شود. بجای انباشته کردن محصولات، لایه برداری کنید. از بین بردن سلول‌های مرده‌ی پوست به نفوذ عمیق محصولات به پوست و افزایش هیدریشن کمک خواهد کرد.

2 – لایه برداری سبب کاهش چین و چروک های پوستی میشود.

با بالا رفتن سن، سلول‌های مرده‌ی پوست با سرعت بیشتری روی لایه‌ی رویی پوست جمع می‌شوند. این امر باعث می‌شود که چین و چروک‌ها بیشتر مشخص شوند. پوست خشک، بدون درخشش و خسته بنظر می‌رسد. با یک اسکراب صورت خوب که غنی شده با رتینول باشد، پوستتان را دوباره جوان کنید. این محصول، تولید مجدد سلول را تسریع می‌کند، سلول‌های مرده‌ی پوست را از بین می‌برد و رنگ صورتی پوست را بر می‌گرداند.

3 – لایه برداری اثر بخشی بیشتری برای محصولات پوستی ایجاد میکند.

بر اساس یافته های آکادمی و انجمن پوست آمریکا ، لایه برداری می تواند پوست شما را روشن تر کند و با افزایش قدرت جذب پوست، اثر بخشی محصولات موضعی مراقبت از پوست را بهبود بخشد ( یعنی محصولات دیگر مراقبت از پوست که استفاده می کنید، بر روی پوست شما اثر بخشی بهتری خواهند داشت و بهتر جذب پوست شما خواهند شد ).

4 – لایه برداری باعث جلوگیری از بسته شدن منافذ پوست میشود.

لایه برداری و پاکسازی پوست به صورت منظم همچنین می تواند به جلوگیری از بسته شدن منافذ پوست کمک کند که در نتیجه آن میزان جوش ها و یا آکنه ها و یا دیگر اختلالات پوستی از این نوع را کم کند.

5 – لایه برداری سبب تولید بیشتر کلاژن پوست میشود.

لایه برداری پوست برای یک مدت طولانی، تولید کلاژن را افزایش میدهد. کلاژن برای یک پوست درخشان و پر جنب و جوش بسیار حیاتی است. این پروتئین همچنین خاصیت ارتجاعی یا کشسانی پوست را افزایش می دهد ( یعنی باعث سفت شدن پوست می گردد ) و ظاهر خطوط ریز، چین و چروک های ریز و برآمدگی های مرتبط را به حداقل می رساند.

فاصله‌ی بین هر بار لایه برداری :

شما برای تمیز و صاف نگهداشتن پوستتان باید بطور منظم لایه برداری کنید. اگر پوست معمولی یا خشک دارید، دو بار در هفته لایه برداری کنید. اگر پوست حساسی دارید، شاید لازم باشد که این کار را ماهی یکبار انجام دهید. همیشه از محصولات لایه بردار که حاوی مواد تشکیل دهنده‌ی ملایم هستند، استفاده کنید.

برای اسکراب صورت، ما محصولاتی را پیشنهاد می‌کنیم که حاوی دانه‌های ارگانیک و غیر ساینده هستند، نه آنهایی که دانه‌های سیلیس دارند. دانه‌های سیلیس تجزیه نمی‌شوند. آنها آب‌ها را آلوده می‌کنند و حیوانات دریایی را می‌کشند. اسکراب‌های صورت محبوب، شامل آن‌هایی هستند که با دانه‌های زردآلوی خرد شده و شکر خام ساخته شده‌اند یا آن‌هایی که با میوه و اسیدهای لاکتیک تهیه می‌شوند.

انواع لایه برداری پوست :

1 – لایه برداری فیزیکی

لایه برداری فیزیکی، شامل استفاده از ابزار یا اسکراب برای پاکسازی سلول‌های مرده پوست از روی صورت است.

انواع لایه بردارهای فیزیکی :

–  حوله

استفاده از حوله حمام می‌تواند گزینه مناسبی برای افرادی باشد که پوست حساسی دارند و نمی‌توانند از هر نوع لایه برداری استفاده کنند. برای این منظور، یک حوله حمام معمولی را برداشته و آن را با آب گرم نم‌دار کنید، سپس به کمک آن پوست صورت خود را به صورت دورانی و آرام ماساژ دهید.

شستشوی پوست صورت قبل از لایه برداری نیز ممکن است مفید واقع شود، زیرا این کار باعث باز شدن منافذ پوست خواهد شد.

– اسفنج طبیعی

استفاده از اسفنج طبیعی به خوبی می‌تواند شما را از دست سلول‌های مرده پوست صورت خلاص کند.

برای لایه برداری با اسفنج طبیعی، اسفنج را خیس کرده و به خوبی آن را فشار دهید تا تنها اندکی مرطوب شود، سپس با استفاده از حرکات دایره‌ای شکل، فرآیند لایه برداری صورت را انجام دهید.

سعی کنید حین لایه برداری، فشار زیادی به پوست وارد نکنید، زیرا اعمال فشار بالا باعث تحریک پوست صورت خواهد شد. با وارد آوردن فشار کم، به آسانی می‌توانید سلول‌های مرده پوست را از بین ببرید، زیرا این سلول‌ها چندان محکم به سطح متصل نیستند و با کوچکترین فشاری جدا می‌شوند.

– اسکراب صورت

لایه برداری صورت با اسکراب، یکی از محبوب‌ترین روش‌ها برای خلاصی از سلول‌های مرده و پاکسازی پوست صورت است. البته در زمان استفاده مراقب باشید، چون این‌گونه محصولات بخاطر ترکیبات‌شان ممکن است سبب پارگی‌های ریز یا تحریک پوست شده و در مواردی به آسیب جدی منجر شوند.

از مصرف اسکراب‌هایی که حاوی ذرات محکم و غیرقابل حل، نظیر پوست هسته میوه‌ها هستند، خودداری کنید.

اسکراب‌هایی که در تولید آن از نمک یا شکر استفاده شده، به راحتی حل می‌شوند و در واقع به همین دلیل است که این نوع اسکراب‌ها، اثر ملایمی روی پوست دارند. با این وجود، باید با احتیاط آ‌ن‌ها را بکار ببرید و بیش از یک بار در هفته از آن‌ها استفاده نکنید. برای افرادی که دارای پوست حساس یا خشک هستند، استفاده از این‌ نوع اسکراب‌ها، مناسب نیست.

ممکن است مایل باشید به جای خرید اسکراب، از اسکراب خانگی استفاده کنید. برای این کار تنها به شکر یا جو دوسر نیاز دارید. فقط فراموش نکنید که این نوع اسکراب‌ها را تنها هفته‌ای یکبار استفاده کنید.

2 – لایه برداری شیمیایی

لایه برداری شیمیایی روشی است که در آن، از یک اسید ملایم با هدف حل کردن سلول‌های مرده پوست استفاده می‌شود. بسیاری از محصولاتی که برای استفاده به منظور لایه برداری پوست صورت روانه بازار می‌شوند، حاوی مقادیر پایینی از لایه بردارهای شیمیایی هستند، به همین دلیل افراد می‌توانند این قبیل محصولات را بدون بروز هیچگونه خطری استفاده کنند. لایه بردارهای شیمیایی ممکن است برای افرادی که پوست‌های حساس یا خشک دارند، مناسب نباشد، چرا که اینگونه محصولات می‌توانند سبب خشکی یا تحریک پوست‌های حساس و خشک شوند.

در پیشگیری از تحریکات پوستی و برای استفاده از هر نوع لایه بردار شیمیایی، افزایش میزان مصرف به تدریج می‌تواند کمک کننده باشد.

انواع لایه بردارهای شیمیایی :

– آلفاهیدروکسی اسیدها

نحوه عملکرد AHAs به این صورت است که لایه بالایی پوست را در خود حل کرده تا سلول‌های جدید پوست که در زیر آن قرار دارند، ظاهر شوند. از AHAs می‌توانید برای کوچک کردن منافذ پوست یا کاهش خطوط ریز چروک صورت استفاده کنید. رایج‌ترین نوع آلفا هیدروکسی اسیدها، گلیکولیک اسید است.

– بتاهیدروکسی اسیدها

بتاهیدروکسی اسیدها (BHAs) به درون منافذ پوست نفوذ کرده و باعث باز شدن آن‌ها می‌شوند. این ترکیبات برای پوست‌های چرب یا مختلط بسیار مناسب هستند. سالیسیلیک اسید رایج‌ترین نوع از BHAs بوده و متخصصین پوست نیز از آن برای درمان جوش صورت (آکنه) افراد استفاده می‌کنند.

– رتینول

رتینول نوعی ویتامین A است که برای سلامتی پوست بسیار حائز اهمیت است. این ماده همچنین یک لایه بردار شیمیایی قوی است که می‌توانید از آن برای درمان آکنه پوست صورت استفاده کنید. در برخی موارد رتینول باعث بروز التهاب می‌شود، بنابراین افرادی که مبتلا به اگزما، پسوریازیس و روزاسه هستند، نباید از آن استفاده کنند.

در هنگام لایه بداری از انجام چه کارهایی باید اجتناب کنیم؟

در ادامه به فهرستی از کارهایی اشاره خواهیم کرد که در هنگام پاکسازی پوست صورت باید از انجام آن‌ها خودداری کنید. همچنین نکاتی در مورد پیشگیری از آسیب رسیدن به پوست را نیز بررسی می‌کنیم.

– در صورتی‌که از محصولات حاوی بنزوئیل پراکسید یا رتینول استفاده می‌کنید، به شدت احتیاط کنید. لایه برداری با این محصولات می‌تواند منجر به بروز مشکلات پوستی شود.

– از خرید و استعمال محصولاتی که برای استفاده روی سایر نقاط بدن طراحی شده‌اند، بپرهیزید. این‌گونه محصولات برای پوست لطیف و حساس صورت نامناسب هستند. پس تنها محصولاتی را که برای پوست صورت تولید شده‌اند، انتخاب کنید.

– در صورتیکه پوست شما آسیب دیده، دچار آفتاب سوختگی شده و یا یک بیماری زمینه‌ای پوستی دارید، از لایه برداری خودداری کنید. به منظور بررسی تحریک‌زا بودن یک لایه بردار، می‌توانید از تست پچ (امتحان کردن محصول روی ناحیه کوچکی از بازو و بررسی بروز یا عدم بروز حساسیت) استفاده کنید.

– بعد از لایه برداری، پوست خود را مرطوب کنید و به منظور محافظت از آن، از یک ضدآفتاب با درجه SPF بالا استفاده کنید. لازم به ذکر است که فرآیند لایه برداری پوست، حساسیت به اشعه ماوراءبنفش (UV) را افزایش می‌دهد.

– قبل از اصلاح ریش یا سایر روش‌هایی که برای زدودن مو استفاده می‌کنید، عمل لایه‌برداری پوست را انجام دهید. زیرا در هنگام اصلاح ریش، منافذ پوستی بازتر هستند و ممکن است توسط سلول‌های مرده پوست مسدود شوند.

– از انجام لایه برداری در صبح یا شب، قبل از یک مراسم یا قرار مهم خودداری کنید. در برخی افراد، لایه برداری پوست ممکن است باعث بروز تحریک یا قرمزی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • تصویر
  • SKU
  • نمره
  • قیمت
  • موجود
  • Availability
  • توضیح
  • عرض
  • اندازه
  • Attributes
  • Custom fields
مقایسه